Categorieën
Artrisanal Food_Ambachtelijk Voedsel Exhibitor Kitchen & Dining_Koken & Dineren

Mixblik

MixBlix

Wereldse lekkernijen in blik. Alle gerechten in blik zijn vegan en geproduceerd met zoveel mogelijk lokale en biologische ingrediënten. Gemaakt door vrouwen met een migratie en/of vluchtelingenachtergrond. Zij krijgen bij Mixblik de kans te leren en zichzelf te ontwikkelen. Alles wordt geproduceerd in onze conservenfabriek in Rotterdam West. 

Cachupa

Cachupa is een traditioneel Kaapverdiaans gerecht op basis van mais, bonen, cassave en heel veel groenten. In Kaapverdië wordt dit gerecht meestal bereid met vis of vlees. Onze vegan variant ‘Cachupa Pobre’ (armeluis cachupa) is minstens zo lekker én heel gezond! Een blik is voldoende voor een avondmaaltijd voor 1 persoon.

Mafe

CMafé (senegalese pindastoof) komt in Afrika voor in alle vormen met maten. Vaak wordt het gegeten in combinatie met kip in rijst. Wij hebben een vegan variant naar Senegalees recept ontwikkeld. Mafé is een volledig maaltijdcomponent waarmee je in een handomdraai een heerlijk maal op tafel tovert. 

Silsi

Silsi is een authentiek Eritrees recept op basis van tomaat en gekarameliseerde ui. Silsi wordt gebruikt als basis voor verschillende maaltijden en stoven. Wat Bolongnese saus in Italië is, is Silsi in Eritrea. Silsi is als basissaus voor een pastamaaltijd, als dip bij de borrel of om op je tosti te smeren. Het is ook heerlijk in combinatie met linzen, aardappels, of natuurlijk de traditionele Eritrese ‘enjera’ (zuurdesem platbrood)..

Linzenstoof

Linzenstoof, stoof van rode linzen met een uitgesproken kruidenmix. Dit gerecht vormt een goede basis voor een maaltijd, aan te vullen met bijvoorbeeld rijst en een salade. Ook heerlijk op brood of als dip bij de borrel.