Cachupa
Cachupa is een traditioneel Kaapverdiaans gerecht op basis van mais, bonen, cassave en heel veel groenten. In Kaapverdië wordt dit gerecht meestal bereid met vis of vlees. Onze vegan variant ‘Cachupa Pobre’ (armeluis cachupa) is minstens zo lekker én heel gezond! Een blik is voldoende voor een avondmaaltijd voor 1 persoon.
Mafe
CMafé (senegalese pindastoof) komt in Afrika voor in alle vormen met maten. Vaak wordt het gegeten in combinatie met kip in rijst. Wij hebben een vegan variant naar Senegalees recept ontwikkeld. Mafé is een volledig maaltijdcomponent waarmee je in een handomdraai een heerlijk maal op tafel tovert.
Silsi
Silsi is een authentiek Eritrees recept op basis van tomaat en gekarameliseerde ui. Silsi wordt gebruikt als basis voor verschillende maaltijden en stoven. Wat Bolongnese saus in Italië is, is Silsi in Eritrea. Silsi is als basissaus voor een pastamaaltijd, als dip bij de borrel of om op je tosti te smeren. Het is ook heerlijk in combinatie met linzen, aardappels, of natuurlijk de traditionele Eritrese ‘enjera’ (zuurdesem platbrood)..
Linzenstoof
Linzenstoof, stoof van rode linzen met een uitgesproken kruidenmix. Dit gerecht vormt een goede basis voor een maaltijd, aan te vullen met bijvoorbeeld rijst en een salade. Ook heerlijk op brood of als dip bij de borrel.