Categorieën
Nieuws

Yoshiko 1 jaar

Yoshiko home ware bestaat 1 jaar

NATUURLIJK WONEN MET (HER)GEBRUIKTE MATERIALEN UIT DE NATUUR

 

Yoshiko home ware bestaat 1 jaar

“De woonaccessoires van Yoshiko staan voor luxueus en zinvol,” vertelt de Lissese zakenvrouw Lisa van Roode. Voor haar business zit ze al ruim vijfentwintig jaar op en af in Azië om daar de productie van Nederlandse confectiemerken te begeleiden. Na haar zoveelste trip naar Bangladesh kan ze het beeld van de studenten in de sloppenwijken van Dhaka niet meer uit haar hoofd zetten en besluit in samenwerking met haar netwerk een verdienmodel op te zetten om te helpen. In Vialisa.com vindt ze een geschikte partner. Deze stichting, gerund door toevallig óók een Lisa, geeft opleidingen, midden in de grootste sloppenwijk van Dhaka. Haar studenten maken de handgemaakte ‘lotus-pin’, het icoon van het merk dat je gratis krijgt bij aankoop van een product.

Yoshiko is geboren, een woonlabel dat duurzaam is en luxueus, gemaakt van natuurlijke en gerecyclede materialen, maar wel met een modieuze look en feel.

Zo worden er bijvoorbeeld van resterende biologische katoenen reepjes uit de kledingateliers ronde tapijten genaaid, wordt zeegras met de hand geoogst en aan de zon gedroogd om er manden van te vlechten en wordt er gewerkt met jute, bananenbast en kokosnoot.

Van Roode: “De collecties zijn stoer en verfijnd, aards en exotisch, praktisch en toch comfortabel. Grove manden, karpetten, slacouverts en servies, de artikelen zijn stuk voor stuk eyecatchers in je interieur.”

“Thuis je zintuigen prikkelen waarbij je andere mensen ook nog helpt en de natuur geen schade toebrengt, dat is waarom ik het doe,” zegt Van Roode . Het do good – feel good aspect, dus business doen volgens fairtrade en fairplay, met workshops die ik zelf uitkies en bezoek is belangrijk voor mij.”