wfto

[vc_row][vc_column][vc_column_text]WFTODe World Fair Trade Organization (WFTO) is een wereldwijd netwerk van fair trade organisaties. WFTO zorgt ervoor dat organisaties die bij hun aangesloten zijn, te allen tijde trainingen kunnen volgen en tools kunnen gebruiken die hun fair trade organisatie verder helpt. Ook brengt WFTO allerlei mensen en organisaties met dezelfde mind set en doelen bij elkaar.
De 10 normen

Organisaties die aangesloten zijn bij WFTO moeten zich allemaal aan de 10 normen houden. Deze normen zijn gebaseerd op de normen van fair trade en op de eisen van International Labour Organization (ILO).

  1. Het creëren van kansen voor producenten in een economisch achtergestelde situatie.
  2. Transparante organisatie en verantwoordelijkheid richting alle partijen die betrokken zijn bij de organisatie.
  3. Het hanteren van eerlijke handel.
  4. Het betalen van een eerlijke prijs.
  5. Geen kinderarbeid en ook geen dwangarbeid.
  6. Geen discriminatie, maar gelijkheid van het geslacht en de vrijheid om lid te worden van een vakbond.
  7. Gezonde en veilige werkomstandigheden, dus normale werkuren en een hygiënische en veilige omgeving.
  8. Ondersteunen bij het professionaliseren van de ondernemingen van de producenten.
  9. Het promoten van fair trade.
  10. Aandacht en respect voor het milieu.

Bij FairPlaza zijn de volgende exposanten “Guaranteed Fair Trade Organization”, erkend door WFTO (World Fair Trade Organization). Dit is ook via een label aan de producten van deze exposanten te herkennen en zo heeft u zekerheid dat deze producten gegarandeerd Fair Trade zijn.

Meer informatie op: www.wfto.com[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_masonry_grid post_type=”portfolio” max_items=”10″ element_width=”2″ orderby=”title” order=”ASC” item=”23070″ grid_id=”vc_gid:1526556892570-fd7cd51a-b1a1-1″ taxonomies=”55″][/vc_column][/vc_row]