Categorieën
Exhibitor Gifts_Cadeau Home Decor_Woonaccessoires Kitchen & Dining_Koken & Dineren

Elements

Elements

Nature Is Family

Elements kiest als familiebedrijf voor kwalitatieve en verantwoorde merken die de relatie tussen de mens en de natuur versterken.

Deze selectie van merken bieden we retailers aan zodat deze voor iedereen beter bereikbaar worden.

Om dit te bereiken maken we als bedrijf een reeks consequente keuzes.

We zijn lid van 1% For the Planet, een internationale organisatie wiens leden elk jaar minimaal 1% van hun omzet doneren aan non-profit milieuorganisaties

waaronder: ZuidtrAnt, Zero Waste Nederland, Natuurpunt, Brussels Outdoor school.Tot op heden doneerden wij met elements 140.000 EURO.

We moeten er samen  in de eerste plaats voor zorgen dat de natuur zoals we die nu kennen blijft bestaan. Daarom is het essentieel om onze impact te verlagen.

Elements heeft een Science-based Target (SBTi) om haar CO2 emissies te reduceren in lijn met wat nodig is om klimaatopwarming te beperken tot 1.5C.

Lees meer over onze acties op onze website.

CARE PLUS BIO

Care Plus lanceerde een gloednieuwe volledig biologische beschermingslijn tegen insecten en teken: Care Plus Bio.

Op basis van ingrediënten met een biologische oorsprong én met respect voor de menselijke gezondheid en het milieu.

Wat de meeste producten helemaal uniek maakt, is het Ecocert COSMOS-certificaat, dat bijna elk product in dit biogamma, met uitzonderingvan de tekentang, verkreeg.

Care Plus wil met dit unieke gamma tegemoet komen aan de vraag van (online) bio- en natuurwinkels naar duurzame en ecologische producten die lokaal geproduceerd worden.

Daarnaast werkt Care Plus hard om tegen 2030 een malariavrije wereld te hebben. Met Buy One Give One (BOGO), doneren zij aan organisaties en stichtingen die bijdragen aan de strijd tegen malaria. Concreet wil dit zeggen dat Care Plus met BOGO 1% van hun omzet doneert aan organisaties  in het Zuiden die bijdragen aan een malariavrije wereld.

KLEAN KANTEEN

Het familiebedrijf Klean Kanteen biedt een waaier aan roestvrij stalen alternatieven om het gebruik van single use plastics te vermijden. Hiervoor worden enkel materialen van de hoogste kwaliteit gebruikt: deze zijn vrij van toxines, zoals lood, BPA,

BPS en ftalaten. Tegen 2023 biedt Klean Kanteen een assortiment aan dat bestaat uit 90% gerecycleerd, post consumer, roestvrij staal. Bovendien werkt Klean Kanteen klimaatneutraal, zijn ze een B corp gecertificeerd merk en tevens lid van 1% for The planet waarbij ze 1% van hun omzet doneren aan NGO’s die onze planeet beschermen. Klean Kanteen biedt een levenslange garantie, de produkten gaan zo langer mee en zijn dus duurzamer

ECOLIVING

De missie van Ecoliving is ecologisch leven toegankelijker maken door middel van écht plasticvrije, veganproducten. Al de producten zijn bewust dicht bij huis vervaardigd met kwaliteitsvolle natuurlijke materialen. Als een familiebedrijf doen ze er alles  aan om deze planeet een tikkeltje beter achter te laten dan hoe ze erin zijn gekomen. Ecoliving plant een boom voor elk verkocht product, ze doneren 1% van hun omzet aan lokale NGO’s via hun 1%FTP lidmaatschap en werken klimaatneutraal.

ECOLUNCHBOX

Het B-corp gecertifieerde merk werd in 2008 opgericht en wordt nog steeds gerund door een vrouw. Hun missie is het gebruik van plastic te verminderen.

ECOlunchbox maakt een breed gamma  herbruikbare lunchboxen die uit roestvrij staal gemaakt worden. ECOlunchbox biedt verschillende roestvrij stalen lunchtrommels en snackdoosjes, in alle

vormen en groottes. Met ECOlunchbox ga je voor een duurzame, gezonde lunch.

PATCH

Patch vervaardigt hypoallergene, bamboo pleisters in verscheidene formaten voor alle huidtypes.

De pleisters zijn vrij van plastic, latex en parabenen. Ze zijn beter voor jou en de planeet.