Unico Trade

Unico Trade importeert al vier jaar biologische, fair trade producten uit Zuid Amerika, zoals quinoa uit de hooglanden van Peru en quinoa real uit de hooglanden van  Bolivia.

Ook importeerd Unico Trade mais , chia, maca, carob uit Peru en mate uit Brazilië. Diverse pepersausen en snacks die Unico Trade voert worden geproduceerd in Europa met ingrediënten uit verschillende Zuid Amerikaanse landen.

De oprichtster van Unico Trade,  Iliana Peralta, komt uit Peru en heeft direct contact met de boeren en producenten. De boeren  worden eerlijk betaald en voelen zich gewaardeerd.

Haar aandacht gaat ook naar het werk van vrouwen: Empowerment van vrouwen kan alleen als  de vrouw financieel zelfstandig is. Daarom werkt ze ook met groepen vrouwen die mutsen breien en sieraden maken.

Elke product heeft een bepaalde soort  grond en klimaat nodig om zich goed te ontwikkelen. Deze combinatie zorgt voor een betere  voedingswaarde. Dit stimuleert de boeren om te blijven verbouwen op  traditionele manier.  Zo weten onze producenten dankzij de kennis van de methoden van hun voorouders – de Inca’s –de moeilijke klimatologische omstandigheden  van de Andes te overwinnen. Bovendien werken zij dankzij deze eeuwenoude methoden duurzaam en met respect voor agro-biodiversiteit en Pachamama (Moeder Aarde).

Elk produkt heeft een verhaal dat het  bijzonder maakt. Unico Trade handelt  in originele produkten , die authentiek zijn door hun oorsprong en  manier waarop ze worden geproduceerd. De mens staat hierbij centraal en het sociale aspect staat altijd voorop.

Alle producten hebben biologische certificering waar mogelijk. Unico Trade probeert ook de boeren te stimuleren om het biologische certificaat voor zijn producten te halen.

Tiwanaku is het label voor quinoa en alle producten die gerelateerd zijn aan de quinoa. Voor alle andere producten is  Unico het label.

Wilt u ook klant of exposant worden?