Over FairPlaza

Het begon met enthousiaste ondernemers. Eén ding hadden zij gemeen: ze hechtten belang, zeer veel zelfs, aan het gebruiken en verkopen van fair trade producten. Een samenwerking, daar zagen zij wel wat in. En zo ontstond het idee van FairPlaza.

FairPlaza is sterk doordat er samengewerkt wordt. Elke exposant heeft een eigen kracht en door deze verschillende krachten te bundelen, ontstaat een breed assortiment aan producten die fair trade en duurzaam ontwikkeld zijn. Elke exposant is gespecialiseerd in een eigen ‘product’. De exposant van woonaccessoires verkoopt niet alleen fair trade producten, maar weet er ook het verhaal achter. Dat geldt ook voor de exposant van bijvoorbeeld de tassen en sjaals. En die verhalen doen het goed op bijvoorbeeld feestjes bij uw klant thuis.

Neem bijvoorbeeld de Chocolatemakers. Veel mensen zijn gek op chocolade, maar vaak wordt er niet stilgestaan bij de manier waarop het geproduceerd wordt. Deze exposanten weten dat wel en hun verhaal is bijzonder. “De cacaobonen worden door vrijwilligers met zeilschepen van de Dominicaanse Republiek naar Amsterdam gebracht. Vertel mij maar hoe het duurzamer kan”, vertelt Chocolatemakers.

Chocolatemakers is een van de exposanten die graag over zijn product vertelt. Een bezoekje aan FairPlaza inspireert u als ondernemer. Welke producten kunnen uw assortiment complimenteren? Naar welk extraatje is uw klant op zoek? Na een bezoek aan FairPlaza weet u uw klant nog beter te bedienen.

Divers aanbod

FairPlaza is in 20 landen actief. U vindt bij ons verantwoorde duurzame producten uit onder andere India, Ghana en de Filipijnen.

Verantwoord ondernemen

De exposanten actief onder het dak van FairPlaza werken samen met meer dan 315 producenten over de hele wereld.

Duurzame producten

FairPlaza zet zich met hart en ziel in voor fair trade, duurzame en eerlijke producten, waarvan er inmiddels meer dan 20.000 van zijn geïmporteerd.

Het inkoopcentrum van 2.000m2 is toegankelijk voor de detaillist die haar klant wil verrassen met authentieke, trendy producten om verschil te maken. Draagt u op een simpele manier bij aan een mooiere wereld? Kom dan langs en laat u tevens inspireren door ons steeds afwisselende trendplein.

Voor u als klant zijn er vele voordelen en ook voor de exposant gelden voordelen van synergie:

  • Groot en breed assortiment onder één dak
  • Producten meteen meenemen of laten versturen
  • Geen minimum aankoopbedrag
  • Gezamenlijke logistiek
  • Centrale kassa en slechts één factuur
  • Één klantenservice
  • Gemakkelijk bereikbaar door centrale ligging, aan snelweg
  • Gratis parkeren

We zien u graag in ons centraal gelegen inkoopcentrum in Culemborg, naast ETC expo. Maak kennis met vernieuwde fair trade producten en geniet van een (h)eerlijke lunch.

Laat u verrassen; reden genoeg!